Det du behöver veta om partikelfilter

Vet du vad ett partikelfilter är och vad det används till? Visste du att det finns många fördelar med att rengöra ett fullt partikelfilter istället för att köpa ett nytt? Det här är vad vi kommer prata om idag.

Först och främst tänker jag att det är bra att reda ut vad ett dieselpartikelfilter faktiskt är. Dieselpartikelfilter är en typ av filter som används för att fånga upp och rena luft i dieselbilar. De flesta fordon har partikelfilter och de är mycket effektiva när det gäller att förhindra smuts, damm och pollen från att komma in i bilen. Ett dieselpartikelfilter, som jag syftar på idag finns dock bara i dieselfordon. Dock kan ett partikelfilter bli fullt av smuts och damm med tiden, vilket kan påverka dess prestanda. När filtret är igensatt kommer motorns kraft att minskas, dessutom kan bilen bli slöare och gå mer ryckigt. Dessutom drar den mer diesel och släpper även ut mer miljöförstörande avgaser. Därför är det viktigt att rengöra regelbundet. När du behöver rengöra det eller eventuellt byta ut det kommer det lysa en lampa på instrumentbrädan som talar om för dig att partikelfiltret är fullt.

Om det väl är fullt kan du välja mellan att rengöra det eller byta ut det helt. Det finns många fördelar med att rengöra ett fullt partikelfilter istället för att köpa ett nytt:

– Rengöring är billigare än att köpa ett nytt filter

– Rengöring tar mindre tid än att byta ut ett filter

– Rengöring gör det möjligt för filtret att fungera optimalt

Så, om du har ett fullt partikelfilter, se till att rengöra det regelbundet! det kommer att göra en värld av skillnad för din bil. Ifall du inte känner dig säker med att göra det själv kan du alltid vända dig till ett företag som arbetar professionellt med rengöring av partikelfilter.